iTunes Google play spotify deezer iTunes Google play spotify deezer iTunes Google play spotify deezer iTunes Google play spotify deezer

News & Posts

Συνέντευξη B.D.Foxmoor: "Μυρίζει κακό στο Πέραμα"

Mon, 09/16/2013 - 04:27

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνέντευξη στο tvxs.gr

 

B.D. Foxmoor: Μυρίζει κακό στο Πέραμα

 

Ως μία «μαύρη αφήγηση» χαρακτηρίζει την κοινωνική αποσάθρωση στο Πέραμα ο Μιχάλης Μυτακίδης (B.D.Foxmoor), μιλώντας στο tvxs.gr λίγες ώρες μετά την πολύκροτη επίθεση σε αφισοκολλητές του ΚΚΕ. Ο ίδιος, πάντως, αφού περιγράφει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο τις συνθήκες που έφεραν το τελευταίο εκλογικό ποσοστό της Χρυσής Αυγής στο 11% στο Πέραμα, δηλώνει αισιόδοξος: «Το σύμπαν δεν υποκύπτει στους ηλίθιους».

Τι γεύση αφήνει το χθεσινοβραδινό περιστατικό, σε συνδυασμό με τη γενικότερη κοινωνική κατάσταση στο Πέραμα;

Είναι μία μαύρη αφήγηση. Ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί, συνέβη. Μας βρήκε όλους στον ύπνο, δεν βγάζω την ουρά μου απ’ έξω, γιατί καμιά φορά σκέφτεσαι, φαντάζεσαι, αλλά σημασία έχει να μην σε βρούνε όλα αυτά. Αυτή η ιστορία νικιέται μόνο με νοιάξη, να νοιαστεί ο ένας τον άλλον περισσότερο. Το τραγικό είναι ότι βλέπουμε παιδιά μου μας χαιρετούσαν, φίλους μας, συγγενείς μας, να έχουν επηρεαστεί από αυτό το πράγμα, να γυαλίζει το μάτι τους, να μεταμορφώνονται. Είναι άλλο να το ακούς και άλλο να το ζεις, σε μια κλειστή κοινωνία όπως είναι εδώ. Tώρα το θέμα είναι να μην ξεκινήσουν οι τοπικές βεντέτες. Μέχρι τώρα ήταν όλοι προσεκτικοί. Η κοινωνία εδώ έχει όλα τα χαρακτηριστικά ώστε άμα ξεκινήσει αυτό το πράγμα να μην σταματήσει εύκολα.

Το εκλογικό ποσοστό της Χρυσής Αυγής, στις τελευταίες εκλογές, ήταν σχεδόν 11% στο Πέραμα.

Έτσι τα’ φερε η ζωή. Ευτυχώς που δεν ζούνε οι παππούδες μας. Εγώ δεν μπορώ να βλέπω την πόλη των προσφύγων έτσι. Πώς στο διάολο γίνονται όλα αυτά; Μυρίζει ότι θα γίνει κακό. Έχουν εκτεθεί όλοι και όποια δύναμη καταφέρει να υπερισχύσει, κοινωνικά και πολιτικά, θα ξεσπάσει στην άλλη. Εγώ δεν ήθελα να ζήσω με τον εφιάλτη του εμφυλίου.

Πόσο συχνά ήταν έως τώρα τα κρούσματα με Χρυσαυγίτες πρωταγωνιστές στην περιοχή;

Υπήρχαν κάποια περιστατικά σε βάρος μεταναστών. Πρώτη φορά όμως χτυπάνε ντόπιους, αν είναι όντως έτσι, γιατί δεν έχω την ακριβή εικόνα. Δεν είναι ισορροπημένα τα πράγματα εδώ για να τα χειριστεί κανείς με λογική. Θα γίνει κακό.

Έχουν εκφραστεί διάφορες απόψεις για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του νεοναζισμού στην Ελλάδα. Από το να περιμένουμε να βελτιωθεί η οικονομία μέχρι το να απαγορευτεί άμεσα η Χρυσή Αυγή.

Η απλή μου αίσθηση είναι ότι το σύμπαν δεν υποκύπτει στους ηλίθιους και αυτό που είναι να συμβεί, θα συμβεί.  Το σκοτάδι ζει τις τελευταίες του μέρες. Θα έρθει το φως. Και το φως δεν είναι αυτό που λέει η πλευρά η οποία βρίσκεται απέναντι. Είναι αυτό που διαλέγει το σύμπαν για εμάς. Έχουμε υπερεκτιμήσει τις καταστάσεις. Νομίζουμε ότι το παιχνίδι παίζεται σε δύο μέτωπα. Εγώ ας δεχτώ τη λογική του Νέρωνα, να βάλω φωτιά να τα κάψω όλα και να καούν και όλοι, δεν με πολυπειράζει. Από την άλλη, έχω αντιπάθεια στους φασίστες. Έτσι μεγάλωσα και θα μου βγαίνει όπου και να βρίσκομαι. Και ένας μόνο να υπάρχει, η αντιπάθεια είναι στο αίμα μου. Εγώ θα είμαι απέναντι όσο μπορώ, μια μικρή φωνή είμαι κι εγώ. Πάντως είμαι αισιόδοξος. Γιατί ξέρω ότι αυτά συμβαίνουν κάθε φορά πριν έρθει το φως. Εγώ θα συνεχίσω να βλέπω στο μετά. Γιατί όλα αυτά τα προξένησε αυτός ο άμοιρος λαός. Πιο πολυ πιστεύω ότι μπορεί να μας βοηθήσει ένας σεισμός, παρά ο λαός. Δεν πιστεύω σε αυτόν τον λαό, σε αυτά τα παιδιά που βαράνε ο ένας τον άλλονενώ κάποτε ήταν μαζί, παίζανε στις αλάνες, έδιναν φαΐ ο ένας στον άλλον. Και τώρα το μοιράζουν ανάλογα με το χρώμα και το αίμα.